- بدنه
- برقی
- سیستم ترمز
- گیربکس و انتقال نیرو
- جلوبندی
- موتور
- دسته موتور
- استکان تایپیت
- اویل پمپ
- تسمه دینام
- دنده CVT
- رینگ و پیستون موتور
- سرسیلندر
- شاتون
- شیر OCV
- کارتل روغن
- واشرجات و کاسه نمدهای موتور
- سوپاپ و میل سوپاپ
- میل لنگ
- هواکش موتور
- روغن و فیلتر روغن موتور
- یاتاقان
- موتور فن
- تسمه تایم
- کلاچ پروانه
- پروانه موتور
- زنجیر موتور
- پولی هرزگرد
- پولی سر دینام
- سایر قطعات موتوری
- خنک کننده و سوخت
- کالاهای مصرفی
- سایر قطعات
تویوتا لندکروز اتاق ۳۰۰ یا LC300
معرفی تویوتا لندکروزر
یکی از محبوب ترین و جذاب ترین خودروهای ژاپنی موجود در بازار دنیا تویوتا لندکروزر است که از سال های بسیار دور تا امروز بسیاری از مردم را شیفته خود کرده و به همین دلیل فروش سالانه بسیار بالایی را نیز تجربه می کند.
پس از گذشت حدود ۱۳ سال از تولید لندکروزر اتاق ۲۰۰، مهندسان تویوتا سعی کردند لندکروزر سری ۳۰۰ را به دنیا معرفی کنند. با معرفی این خودرو شاهد به کارگیری یک موتور ۶ سیلندر پرخوران شده با دو توربو شارژ بودیم، این قضیه تحولی در لندکروزر ایجاد کرد زیرا در هیچ کدام از موتورهای قبلی این خودرو نسخه توربوشارژ مشاهده نمی شود. اما با توجه به علم مهندسی دقیق ژاپنی ها می توان دریافت که پرخوران کردن موتور لندکروزر سری ۳۰۰ تصمیم درست و به جایی بود، زیرا پرخوران شدن تنها تغییر اساسی به وجود آمده نیست و بخش های دیگر نیز دستخوش تغییر اساسی شده اند.
تولید اتاق ۲۰۰ از سال ۲۰۰۸ آغاز شد و به مدت ۱۴ سال (تا اواخر ۲۰۲۱) شاهد عرضه این خودرو در اکثر نقاط دنیا بودیم. در طی این سال ها، بسیاری از علاقهمندان منتظر معرفی و بررسی لندکروز سری ۳۰۰ بودند و تصور می کردند این خودرو قرار است با تغییرات عمده در بخش های مختلف عرضه شود و همه را حیرت زده کند. در واقعیت نیز چنین اتفاقی افتاد و پس از معرفی سری جدید لندکروز متوجه شدیم که این خودرو هم از نظر ساختاری، هم از نظر فنی و امکانات رفاهی نسبت به LC200 بهتر شده و انتظارات مشتریان را برآورده کرده است.
موتور لندکروزر سری ۳۰۰ برخلاف نسل های دیگر از حالت تنفس طبیعی خارج شد و برای این خودرو از موتوری ۶ سیلندر با دو توربوشارژ استفاده شده است. این موتور با کد فنی V35A-FTS شناخته می شود و در طراحی آن از الگوهای جدیدی استفاده شده است تا به بازدهی حرارتی ۳۷ درصد برسد.
موتور لندکروزر سری ۳۰۰ جزو موتورهای سری داینامیک فورس تویوتا محسوب می شود که برای طراحی آن ها هم از تکنولوژی های برقی بهره گرفته شده است و هم این که در قسمت طراحی و قالب گیری بخش های مختلف موتور نیز نوآوری هایی به عمل آمده است.
به طور خلاصه هدف از به کارگیری این نوآوری ها و تکنولوژی های برقی در موتورهای داینامیک فورس تویوتا این بود که به بازده حرارتی بیش تری دست یابند و بتوانند با حجم و تعداد سیلندر کم تر، توان و گشتاور خوبی را تولید کنند. پس از طراحی موتورهای داینامیک فورس تویوتا اعلام کرد که توانسته است به افزایش ۸ تا ۱۰ درصدی در بازده حرارتی برسد که در نوع خود پیشرفت چشم گیری محسوب می شود.
لندکروز از محصولات شرکت خودروساز ژاپنی، تویوتا است. تویوتا لندکروز یکی از پرفروشترین محصولات شرکت تویوتا و از قدیمیترین محصولات این کمپانی محسوب میشود.
معایب تویوتا لندکروزر
طرفداران لندکروزر همواره بر مزایای آن تأکید کرده و از اشاره به معایب آن خودداری میکنند، اما این خودرو نقاط ضعف برجسته و قابلتوجهی دارد. این معایب از طراحی خودرو تا راحتی سرنشینان در کابین، آپشنها و امکانات رفاهی و معایب فنی را شامل میشود.
طراحی ساده و قدیمی
طراحی ساده و قدیمی لندکروز
امروزه خودروهای کراساوور و شاسیبلند اسپرت متنوعی در بازار حضور دارند. از سوی دیگر هم تعداد و تنوع خودروها همواره رو به افزایش است. تنوع خودروها و رقابت میان آنها منجر به حضور طراحیهای مدرن گوناگونی شدهاست. از آنجایی که تمرکز اصلی خودروسازان بر جلب نظر نسل جوان است، روشهای طراحی ظاهری و داخلی جوانپسند مختلفی را هم برای جلب رضایت آنها بهکار میگیرند. متاسفانه باید گفت که شرکت تویوتا نتوانسته ظاهر لندکروز را به نحو شایستهای با معیارهای نسل جوان کنونی تطبیق دهد؛ در نتیجه در میان خودروهای متنوع موجود در بازار، طراحی و ظاهر تویوتا لندکروز از مد افتاده و قدیمی بهنظر میرسد. بههمین دلیل میتوانیم طراحی ضعیف را در میان معایب لندکروز قرار دهیم. البته ناگفته نماند که مدلهای آخر تویوتا لندکروز بهدلایل سیاستهای گمرکی و سایر قوانین ملی باتوجه به حجم موتور آنها هرگز وارد کشور نشدهاست و کاربر ناچار به خرید تویوتا مدل های پایینتر خواهد بود.
ورودیهای اتصال محدود برای وسایل هوشمند
یکی دیگر از معایب لندکروزر این است که نیازهای کاربران برای اتصال گوشیهای همراه هوشمند را برآورده نمیسازد. در جلو داشبورد لندکروز تنها یک ورودی USB تعبیه شدهاست و برای اتصال بیشتر باید از طریق بلوتوث اقدام کنید. همچنین برای کارایی مطلوب تمام بخشها، باید نرمافزار مدیریت آن دانلود و نصب شود. هر دو نرم افزار Apple Carplay و Android Auto کمیاب هستند. لازم به ذکر است که این معایب برای هر خودروی مدرنی ایراد بزرگی محسوب میشود و امروزه اکثر خودروسازان در تلاشاند تا چنین کمبودهایی در خودروهای کراساوور و شاسیبلند وجود نداشته باشد.
مصرف سوخت بالا
مصرف سوخت بالا لندکروز
اکثر کراساوورهای اسپرت و شاسیبلندهای موجود در بازار مصرف سوخت بالایی دارند. این خودروها شهرت چندانی برای مصرف سوخت پایین ندارند، بلکه بیشتر بهعنوان فضای مناسب برای سرنشینان و همچنین فضای بار شناخته شدهاند.
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد قلب تپنده تویوتا لندکروز یک پیشرانه 4 لیتری 6 سیلندر است که از توان 240 اسببخار قدرت و 376 نیوتنمتر گشتاور برخوردار است. همچنین این شاسیبلند 2460 کیلوگرمی به زمانی در حدود 11 ثانیه احتیاج دارد تا به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. مصرف سوخت ترکیبی تویوتا لندکروز در حدود 14 لیتر در هر 100 کیلومتر عنوان شدهاست که مصرف سوخت بالایی برای این شاسیبلند غول پیکر بهنظر میرسد. اگرچه این خودرو از قدرت بالایی برای عبور از جادههای ناهموار و گشتوگذار در دل طبیعت برخوردار است، اما باید بدانید که لندکروز در کنار چنین قدرت تحسینبرانگیزی از تمایل فراوانی برای مصرف بنزین برخوردار است. چنین موضوعی در کنار ابعاد بسیار بزرگ بدنه خودرو و همچنین عدم برخورداری از آپشنهایی همچون سیستم تشخیص اشیا متحرک یا دوربین 360 درجه باعث شدهاست تا تویوتا لندکروز خودروی مناسبی برای رفتوآمدهای روزمره یا استفاده مکرر در فضای شهری نباشد.
دسترسی سخت به صندلیهای ردیف سوم
کمتر شاسیبلندی در خیابانها وجود دارد که 8 صندلی را برای سرنشینان تعبیه کرده باشد. لازم به ذکر است که هر سه ردیف صندلی این خودرو فضای مناسبی را در اختیار سرنشینان قرار میدهند. بهصورتیکه سرنشینان احساس راحتی در داخل کابین لندکروز خواهند داشت. اما باید گفت که یکی دیگر از معایب لندکروز در همین بخش است. بهصورتیکه دسترسی به صندلیهای ردیفهای عقب این خودرو دشوار است و طراحان روش آسانی برای دسترسی سرنشینان به این ردیف صندلیها فراهم نکردهاند. به همین دلیل سوار شدن و پیاده شدن از خودرو بهراحتی امکان پذیر نیست.
امکانات و آپشنهای محدود
در حال حاضر اغلب مدلهای تویوتا لندکروز در بازار داخلی از تیپ GXR هستند و به تعداد نسبتا محدودی نیز تیپ VXR وجود دارد. تیپ VXR تویوتا لندکروز که 8 سیلندر و به نوعی تیپ فول این شاسیبلند ژاپنی محسوب میشود، در مقایسه با لندکروز GXR شش سیلندری از امکانات و تجهیزات بیشتری نظیر مانیتور 8 اینچ، 6 عدد ایربگ، سنسور پارک جلو و عقب، کنترل کشش و پایداری، تعلیق KDSS، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم تهویه اتوماتیک، ترمز پارک برقی و… برخوردار است.
قیمت بالا تویوتا لندکروز
قیمت بالای لندکروز
طی سالهای گذشته عوامل مختلفی دست به دست هم دادند تا بازار خودرو کشور ما در تسخیر کراساوورهای مختلف قرار گیرد. خودروهای جمعوجوری که همگی فاقد قابلیت آفرود بوده و عمدتا از پیشرنههای ضعیفی برخوردار هستند. در این بین حضور انگشتشمار شاسیبلندهای قدرتمند باعث شد تا قیمت این خودروها مثل قیمت لندکروز سر به فلک کشیده و بسیار فراتر از ارزش واقعی آنها در بازار کشور خریدوفروش شوند. گرچه این قیمت بالا نتوانست مانعی بر سر راه طرفداران سینهچاک تویوتا لندکروز باشد و درواقع بازار خرید لندکروز در حال حاضر نیز بسیار پررونق محسوب میشود، اما بهطور کلی میتوان قیمت بالای این خودرو را که هماکنون فراتر از ارزش واقعی آن قرار دارد یکی از معایب تویوتا لندکروز دانست.
مشخصات فنی تویوتا لندکروز ۲۰۲۲
اولین نکته درباره مشخصات فنی تویوتا لندکروز LC300 این است که دو پیشرانه برای آن در نظر گرفته شده که بنا به سفارش خریدار در زیر کاپوت قرار میگیرد. دومین نکتهای که برای طرفداران لندکروز جالب خواهد بود این است که هیچ کدام از این موتورها V8 نیست.
بر اساس اطلاعات منتشرشده، اولین پیشرانه V6 دیزلی و دارای حجم ۳.۳ لیتر با قدرت ۳۰۲ اسب بخار و گشتاور ۷۰۰ نیوتن متر است. دومین پیشرانه V6 با بنزین کار میکند و ۳.۵ لیتر حجم، ۴۰۹ اسب بخار قدرت و ۶۵۱ نیوتن متر گشتاور دارد و به توربوشارژ مجهز است. این نوع موتور بنزینی قبلا در محصولات لکسوس استفاده شده بود.
یک جعبه دنده ۱۰ سرعته اتوماتیک قدرت این پیشرانههای بنزینی و دیزلی را به چهار چرخ تویوتا لندکروز ۳۰۰ منتقل میکند.
هر چند این دو موتور از نوع V6 هستند اما قدرت و گشتاور بیشتری از موتورهای V8 نسل قبلی دارند. به عنوان مثال، پیشرانه ۵.۷ لیتری V8 قدرت ۳۸۱ اسب بخار و گشتاور ۵۴۴ نیوتن متر را دارد. بنابراین موتورهای جدید علاوه بر قدرت بیشتر، گشتاور بالاتری هم دارند که برای آفرودسواری شاخص خیلی مهمی است.
محور محرک | چهار چرخ متحرک |
حجم موتور | ۳۳۰۰ سی سی (دیزلی) / ۳۵۰۰ سی سی (بنزینی) |
حداکثر قدرت | ۳۰۲ اسب بخار (دیزلی) / ۴۰۹ اسب بخار (بنزینی) |
حداکثر گشتاور | ۷۰۰ نیوتن متر (دیزلی) / ۶۵۱ نیوتن متر (بنزینی) |
تعداد سیلندر | ۶ عدد |
انتقال قدرت | ۱۰ سرعته اتوماتیک |
تویوتا لندکروز بدون پیشرانه V8
تویوتا تا الان اطلاعات لو رفته از مشخصات فنی لندکروز LC300 را تایید و یا تکذیب نکرده است. بنابراین باید حدس بزنیم که چرا دیگری خبری از پیشرانه V8 در این شاسی بلند بزرگ نیست.
اولین دلیل این کار، قدرت و گشتاور بیشتر موتورهای V6 جدید است. پیشرانههای V6 در عین حال که قدرت بیشتری تولید میکنند، کوچکتر و سبکتر هستند.
دلیل دوم مربوط به کارایی موتور است. پیشرانه ۵.۷ لیتری V8 که در نسل فعلی لندکروز استفاده میشود، ضعیف نیست اما قدیمی است و با مقررات و قوانین آلایندگی هوا و انتشار گاز دی اکسید کربن چندان همخوانی ندارد.
البته دوران خودروهای تویوتا با موتورهای V8 تمام نشده است. این خودروساز ژاپنی در حال طراحی پیشرانه V8 توربوشارژ دوقلو است که در مدلهای آینده لکسوس استفاده میشود.
ابعاد و اندازه تویوتا لندکروز ۲۰۲۲
تویوتا لندکروز ۲۰۲۲ با ۴۹۸۵ میلیمتر طول، ۱۹۸۰ میلیمتر عرض و ۱۹۴۵ میلیمتر ارتفاع در تریم ZX در کلاس شاسی بلند بزرگ قرار میگیرد. تیپ GR اسپرت ۴۹۶۵ میلیمتر طول، ۱۹۹۰ میلیمتر عرض و ۱۹۴۵ میلیمتر ارتفاع دارد. فاصله بین محورها در هر دو تیپ ۲۸۵۰ میلیمتر است.
طول | ۴۹۸۵ میلیمتر (ZX) / ۴۹۶۵ میلیمتر (GR اسپرت) |
عرض | ۱۹۸۰ میلیمتر (ZX) / ۱۹۹۰ میلیمتر (GR اسپرت) |
ارتفاع | ۱۹۴۵ میلیمتر |
فاصله بین محور جلو و عقب | ۲۸۵۰ میلیمتر |
قطر رینگ | ۱۷ اینچ / ۱۸ اینچ / ۲۰ اینچ |