مقدمه

تعویض  به موقع آب رادیاتور در سلامت خودروی شما اهمیت بالایی دارد. انجام  این کار در بازه زمانی صحیح باعث اطمینان شما از صحت عملکرد سیستم خنک کننده ماشین می گردد .  این کار همچنین به سیستم گرما و تهویۀ ماشین کمک می­کند. آب رادیاتور مناسب از خوردگی قطعات جلوگیری میکند.

بیشتر افراد به اهمیت حفظ سیستم خنک کننده توجهی ندارند و درگذر زمان متوجه آلودگی آب رادیات (کولانت) خود نمی شوند. کولانت­‌های آلوده باعث نشتی، آسیب به واترپمپ، خرابی رادیاتور و حتی مشکل جدی در موتور خودرو می­شوند. در ادامه با باور یدک همراه باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.

 

بهترین زمان برای تعویض کولانت زمانی است که آلوده شده یا تأثیر خود را از دست داده . برای اطلاع از زمان تعویض ،  باید دنبال نشانه‌هایی از ناخالصی باشیم . برای این کار، می‌توانیم کولانت را آزمایش کنیم (یا از یک فرد با تجربه بخواهیم این کار را برای  ما انجام دهد) با این کار متوجه می‌شویم  که کولانت توانایی خنک کردن موتور را دارد یا خیر.

مایع خنک کننده تویوتا چقدر دوام می آورد؟

اینکه هر چند وقت یکبار نیاز به شستشو و پر کردن مایع خنک کننده خودرو خود دارید به نوع مایع خنک کننده بستگی دارد. انواع مختلفی از خنک کننده ها وجود دارد. تا اواسط دهه 1990 اساساً تنها یک نوع خنک کننده وجود داشت. این یک خنک کننده با فرمول سبز بود که حاوی بازدارنده های خوردگی بود که فقط بین 24000 تا 36000 مایل یا بین دو تا سه سال دوام آورد. این نوع خنک کننده برای خودروهای جدیدتری که مجهز به خنک کننده با دوام بیشتری هستند توصیه نمی شود.

خنک‌کننده‌های جدیدتر از فناوری اسید آلی (OAT) استفاده می‌کنند و دوبرابر خنک‌کننده قدیمی‌تر عمر می‌کنند. در برخی موارد این خنک کننده های با عمر طولانی می توانند بیش از 5 سال یا 100000 مایل دوام بیاورند.

برای اطلاع یافتن از بازۀ زمانی تعویض مایع خنک کننده خود، برنامه تعمیر و نگهداری تویوتا را در دفترچه راهنمای خودروتان را  بررسی کنید یا همین امروز با باور یدک با شماره 02171057047تماس بگیرید.

تویوتای من چقدر مایع خنک کننده مصرف می کند یا چقدر نیاز دارد؟

هر مدل و مدلی به سطح خاصی از آب رادیاتور نیاز دارد. برای مشاهده مقدار دقیق، باید مرتباً دفترچه راهنمای تویوتا خود را بررسی کنید یا با ما تماس بگیرید، ما به هر سوالی که در مورد سطح مایع خنک کننده دارید پاسخ خواهیم داد.

هشدار– برای جلوگیری از سوختگی، قبل از بررسی سطح آب رادیاتور، از خنک بودن موتور خودرو اطمینان حاصل کنید.

اگر شستشوی کولانت انجام نشود چه اتفاقی می‌افتد؟

خب، عواقب رسیدگی نکردن به سیستم خنک‌کننده چیست؟ به طور ساده، کولانت نمی‌تواند کارش را بدرستی انجام دهد و توانایی خود را برای جذب و رهاسازی گرما، در سرما و گرمای شدید از دست می‌دهد.

کولانت همچنین می‌تواند آلوده شود. حتی اگر کولانت بتواند گرما را جذب و آزاد کند، باز هم ممکن است آلودگی آن باعث گرفتگی در برخی از بخش‌های سیستم خنک کننده شود. گرفتگی‌ها باعث کاهش اثربخشی شده و در طی زمان باعث مشکلات متعدد از جمله:

  • گرمای بیش از حد و یا یخ زدگی موتور
  • آسیب به واتر پمپ
  • ترک برداشتن یا نشتی شلنگ‌ها
  • عملکرد نادرست سیستم تهویه مطبوع و ایجاد گرمای کمتر در زمستان و گرمای بیشتر در تابستان
  • انسداد رادیاتور

می شود .

در مطلب ” چه زمانی نیاز به تعویض آب رادیات (کولانت) خودرو خود داریم؟سعی کردیم شما رو با هر آنچه نیاز به دانستن اون دارید  مورد بررسی قرار بدیم و ذکر این نکته ضروری هست که  حفظ و نگهداری از سیستم خنک‌کننده را دست کم نگیرید چرا که در صورت سهل‌انگاری، آسیب‌ها و مشکلات زیادی را متحمل خواهید شد.

کولانت یک «کالای مصرفی» است و بعضی کارها باعث می‌شوند تأثیر آن زودتر از بین برود.

بطور مثال:

  • در جا کار کردن ماشین به مدت طولانی
  • ترافیک سنگین
  • هوای خیلی گرم یا خیلی سرد
  • بکسل کردن
  • رانندگی بد

همۀ این موارد منجر به  آلودگی و از بین رفتن سریع خاصیت  کولانت می‌شوند.

 

سیستم خنک‌کننده چگونه کار می‌کند؟

کولانت از مخزن اصلی وارد می‌شود، از رادیاتور، واترپمپ، ترموستات و مسیرهای خنک‌کننده عبور می‌کند و در آخر به بدنۀ موتوررسیده وباعث میشود موتور بیش از حد گرم  نشده و از یخ زدن آن نیز جلوگیری می­ کند. گرما درون موتور «جذب» می‌شود و سپس در رادیاتور «آزاد» می‌شود.

اگر سطح کولانت موتور شما پایین است (یا اینگونه بنظر می‌رسد)، بهتر است بدانید که:

  1. نباید درب رادیاتور را برای بررسی مقدار کولانت باز کنید (مخصوصا اگر موتور گرم یا داغ باشد). بیشتر خودروهای مدرن یک مخزن اضافی دارند که باید همان را بررسی کنید.
  2. مخزن‌های نگهدارندۀ کولانت باید به شیوۀ خاصی پر شوند و بهتر است اجازه دهید یک فرد باتجربه این کار را برای شما انجام دهد.
  3. اگر می‌خواهید سیستم خنک‌کننده‌‌تان را لبالب با این مایع پر کنید، به یاد داشته باشید که کولانت موتور فرمول‌های مختلفی دارد. هر خودرو هم به کولانت مخصوص خودش نیاز دارد.

سیستم خنک‌کننده پیچیده نیست، اما یک اشتباه در پر کردن آن می‌توانند مشکلات بزرگی در پی داشته باشد.